View Single Post
Eski 12-11-2007, 12:06   #4
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Msgurkan bey selamlar, uzerinde caliatiginiz agaclar, bonsaiye uygundur ve onlardan guzel bonsailer elde edeceksiniz,

Mesenizi yasatmak icin ozen gosterin gerekirse bir iki yil daha buyukce saksida tutup iyi bir kok sistemi olusmasina imkan verisiz.

Lefkosa disina cikip mutlama dere cakili ve dere kumu bulunuz.

Incir yaprak kucultme islemine hemen olumlu cevap veriyor, yapraklarda bir sorun yasaycaginizi sanmiyorum. Bizdeki meyve veren incir tropik incirler gibi dal ve govdesinden kokler salkitmiyor, yani dusundugunu yapmakta zorlanirsin. En iyisi cevrendeki incir agaclarini inceleyip anlar gibi bir tarz gerceklestirebilirsin.

Zeytin agacinin iyi bir bonsai olacagi simdiden belli. Guzel bir govdesi var. Kazik koklerini budayamadigini yaziyorsun, oysa uygun zamanda(kis sonu) zeytinin tum koklerini ve dallarini budayip onun yeni kilcal kokler ve yeni surgunler vermesini sagliyabilirdiniz, simdiki kokleri ile ileride bonsai saksisina alabilecegini dusunuyorsan birak o kokler ile dursun.

Solda yukari dogru cikan dalin kabuklarini soyup kurumus dal gorunumu verirseniz heybetli bir zeytin agaciniz olacak.

Tanidiklarinizin bahcelerinde buyumus istemedikleri yabani zeytinlere talip olunuz bu fidanlarin yukarida dedigim gibi govdenin kalinlastigi yerden tum kokleri ve uzerindeki dallari budayip cicek topragi ile dere kumu karisimi bir toprak icerisine dikerseniz bonsaiye elverisli guzel zeytin agaclariniz olur.

Bonsai calismalarinizda size kolayliklar diliyorum.
Saglicakla kaliniz.


zeytin cizimi.jpg
Zeytin agaciniz bu cizimdeki gibi olabilir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön