View Single Post
Eski 05-11-2007, 23:12   #1194
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Mine Hanım beni unuttunuz mu ? acaba
Sizi unutmadım Nursun

Aynı serada hem iç mekan bitkisi hem de bahçe bitkisi yetiştirmenizin güçlüğü konusunda hem fikiriz sanırım. İç mekan bitkisini üretmek yeerine alıp satmanız daha kolay olacaktır. Ancak bazı kalemleri üretebilirsiniz. Örneğin Hedera helix'in küçük yapraklı alacalı varyetelerini, 5-7 cm çaplı saksıya, tek göz üzerinden alacağınız çelikleri tavla zarındaki beşli gibi dierseni, iki sıra yaprak verdiklerinde dogun ve formlu bitki olarak satabilirsiniz. Ancak anaç bulundurmak durumundasınız.

Zorlu kış koşulları nedeniyle seranızda ısıtma sistemi kurmak durumunuzdasınız. Bu yüzden sera içinde ayrıca ısıtmalı üretim tavaları kurunuz.



Bu tava ayaklı, masa şeklinde üzeri de kapalı olsun, üzerine alçak tünel sistemi gibi bir sistem kurun. Bu tavalarda çelik köklendirirsiniz. Köklenenleri de poşete alırsınız.

Salon bitkisini dediğim gibi alıp satmanızda fayda var. Kış ve sonbahar siz gelir sağlayacaktır. Bu arada dış mekan üretimini de sürdürürseniz bahara da satışa başlarsınız. İlk etapta tüpte yeni köklenmiş çelik alıp, onları poşete veya saksıya şaırtarak büyütürseniz zaman kazanırsınız, elişnizde anaçta olur. Bunlardan çelik alırsınız.

Kış için saksılarda, soğanlı bitki de üretebilirsiniz.

Dış mekan bitkisi olarak, gülü mutlaka yetiştirin, leylak, ardıç çeşitleri, çam çeşitleri, akasya çeşitleri, ateş dikeni, berberis, ispirya, altınçanak, kurtbağrı, sedir çeşitleri aklınızın köşesinde olsun.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön