View Single Post
Eski 03-11-2007, 15:32   #62
kuçukamazon
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-07-2007
Şehir: izimr
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Artık yaprak açtırmak için uğraşmayın derim ben kışa giriyoruz bırakın bahara kendisini toparlasın. Sanırım sizin bitkiniz kök problemi yaşıyor. Aklıma gelen ihtimaller: Muhtemelen çim biçerken köklerine zarar veriliyor, ağacın kök sistemi diktiğiniz yere adapte olamamışta olabilir. Sonbaharda iyi yanmış hayvan gübresini çevre toprağına bire bir karıştırın. karıştırıken köklere zarar vermeyin. Baharda toprak şartları veya olumsuz kök şartları düzelince bitkinizin yapraklarını geliştirdiğni göreceksiniz. Ayrıca Mayıs haziran ayından itibaren bitkininizin taç izdişümüne 15 günde bir çorba kaşığı üre gübresi verin bitkinizi nemsiz de bırakmayın...
Manolyamı yine manolyam yaşındaki(muhtemelen 3) bir palmiyenin bitişiğine diktim.Bütün yaz boyuncada bol bol suladım.Acaba çok suladığım için mi yaprak vermedi yoksa, palmiye kökleriyle savaş halinde mi?Yanındaki diğer bitkileride sayayayım, yukka, iki adet akşam sefası(ama yoldum) ve kasımpatları var.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
...Unutmadaneminimki neden bu kadar bitkiyi dipdibe diktiniz diye sorucaksınızHemen yanıtlayım, ben tropikal ormanları çok severim ve bahçemde mini bir (tropik olamasada) yağmur ormanı oluşturmaya çalışıyorum.

kuçukamazon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön