Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 30-10-2007, 23:07   #54
caglayankutlu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 10
Arkadaşlar forumu çok inceledim. Bu aşı konusunda da çok bilgisiz olduğumdan bazı olayları gözümde canlandıramıyorum. Yani biraz ayrıntıya girersek ben ve benim gibiler bu aşı olayını daha iyi anlayacaklardır. Yani iki ağacın birbirine kaynaması nasıl oluyor, Bu ağaçların kendi aralarında nasıl bir olay oluyorda bunlar daha sonra bir bütün oluyor. Dikkat edilmesi gereken konu ne. Aşı yapılan ağaç ile oraya koyduğumuz parçanın hangi kısımları birbirine değmesi gerek. Yani orada olan o birleşme olayını herkesin anlayacağı dilden anlatabilirseniz çok iyi olur.

Aslında bunları niye sordum. Bir arkadaşımız dut ağacına üzüm aşılama olayını anlatmış. Matkapla deliniyor falan. Benim aklımdan da şöyle bir şey geçiyor. Yetişmiş büyük ağaçların alttaki büyük dallarına matkapla delik açılsa ve kalemler bu deliklere yerleştirilse acaba bu aşı olurmu. Amacımız ağacın dallarını kesmeden alttaki boşlukları dal ile doldurmak. Çünkü ağaçları incelediğimde aynen benim dediğime benzer küçük fışkınların ağacın çeşitli yerlerinden sürgün olarak uzadığını gördüm. Bana olur gibi geliyor. Komik olduysa gülmeyin lütfen. ben sadece hayat ettim.

Birde Mine hanım bahsetmişti. Aşı zamanının yapıldığı zamanı tespit etmek, pratik olarak ağacın kabuğunun soyulabildiği zaman diye. Mine hanım bu zaman bütün ağaç türleri için geçerlimi.

caglayankutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön