View Single Post
Eski 26-10-2007, 14:42   #7
ekalafat
Ağaç Dostu
 
ekalafat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-12-2006
Şehir: -bursa
Mesajlar: 140
a1can;
Bilgi sahibi olmamışsınız tam o yüzden de fikirleriniz olgunlaşmamış.

Bakın sitede ne diyor bir daha yazayım:Radon;
Renksiz, kokusuz, tatsız, 86 atom numarası ile periyodik cetvelin soy gazlar sınıfında yer alan radon kaya, toprak ve sudaki doğal uranyumun radyoaktif bozunması sonucunda oluşur. Bu bozunma zincirinin ana atomları bütün doğal malzemelerde bulunabilir. Bu yüzden radon, tüm yüzey kaya ve toprak parçalarından ve yapı malzemelerinden ortama salınır[/B][/B]
Radon gazının teneffüs edilmesi, solunum yetmezliği, baş ağrısı, öksürük gibi akut etkilere neden olmaz. Radyoaktif bozunmaya uğrayan radon gazı, teneffüs edildiğinde akciğerler tarafından tutulabilecek parçacıklara dönüşür. Bu parçacıkların bozunması devam ettiğinde ortaya çıkan enerji, akciğer dokusunda hasara, dolayısıyla, zaman içerisinde kansere sebep olur.
İnşaat sektöründe kullanılan yapı malzemelerinde bulunan eser miktardaki uranyum da binalardaki radon düzeyini arttırıcı etmenlerden birisidir.
Yapı malzemelerinin radyoaktivite analizleri ve doz değerlendirmeleri yapılarak, değerlendirme sonuçları tavsiye edilen radyoaktivite düzeylerinin üzerinde olan malzemeler bina yapımında kullanılmamalıdır.
Dünya genelinde doğal radyasyon kaynaklarından maruz kalınan değerler de şöyle imiş:
% 49 Radon
% 21 Gama ışınları
% 17 Kozmik
% 13 Vücut içi ışınlanma

Hadi bunları bir araya getirelim:
Betonarme binada oturuyorsanız, pencereniz plastik pencere ise ve sigara da içiyorsanız kanserin açık tehditi altındasınız.Daha açık nasıl söyliyeyim

ekalafat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön