View Single Post
Eski 20-02-2006, 04:47   #1
arsakay
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Su özelllikleri / Sulama

Başka bir topikte Mstfcyln arkadaşımız bizlere bir ipucu olarak bitkilerinde yağmur suyu kullandığını söylemişti. Yaklaşık 20 yıldır bonsai ile uğraşan tanıdığımdan yağmur suyu ile sulamanın gerçekten de çok ama çok önemli olduğunu öğrendim. Kendisi sadece bonsailerine değil evindeki tüm bitkileri yağmur suyu ile suladığını, musluk suyu asla vermediğini söyledi. Bu amaçla özel olarak yaptırdığı bir su tankını evinin çatısından su tahliyesini sağlayan borulara bağlamış. Bu konuda bir de uyarısı oldu. Endüstri bölgelerinde oturanların yağmur suyu kullanırken dikkatli olmaları gerekiyormuş. Nedeni açık, fabrika bacalarından yükselen gaz, toz vb.

Başka bir yerde anlatmış olmakla birlikte burada kuruma belirtileri gösteren bonnsailer için verilen öneriyi de tekrarlıyorum. Susuzluğa çok hassas olan bonsainizi sulamayı çok geciktirdiyseniz ve/veya kuruma belirtileri gösteriyorsa hemen olduğu gibi bir kova suyun içine koyup birkaç gün bekletiyorsunuz.

Son olarak: yaklaşık bir ay içinde elime bonsai ile ilgili dış kaynaklı bazı kitaplar geçecek. Eşimin de yardımı ile önemli hususları çevirip ilgili yerlere yazmayı düşünüyorum. Bu konuda sizlerden de yardım isteyebilirim. )))

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön