View Single Post
Eski 18-10-2007, 14:26   #324
thebe
Yeni Üye
 
thebe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 23
Merhaba Mine Hanım;
Forumda bulunan bir çok bilgiyi okuduğum gibi, yazılı olarak dökümünü de aldım. Çok faydalandığımı söylemeliyim. Sadece buradan okuduğum teorik bilgiler ile ben de zeytin bahçesi yapmaya karar verdim. Bu amaç ile Havran'dan 18 dönüm kadar meyilli bir arazi aldım. Arazim güney-batı yönünde ve her tarafı zeytin bahçesi dolu..
Su için ultrasonik sondaj yaptırdım, sınırlarımı ölçtürdüm. Şimdi biraz maki temizliği yapacağım, toprağı 80 cm patlatıp, 6x4 m aralıklı olarak zeytin çukurlarımı 80x80x80 olarak hazırlatacağım. Ayvalık yağlık dikmeye karar verdim. Her 10 fidanda bir gemlik dikmeyi düşünüyorum. Ayrıca tozlaşmayı arttırdığını duyduğum ve de tadını sevdiğimden birkaç adet de incir fidanı dikeceğim. Emekliliğime 10 yıl var. Bu yıl içinde fidan dikimini bitirerek, baharda sulama projemi tamamlayarak, çiftlik evimi yaptıracağım. Amacım en az 2000 zeytin ağacı sahibi olmak (bunun için daha fazla toprağa ihtiyacım olacak). Ağır ağır da olsa planladıklarımı uyguluyorum.
Bu aşamada Edremit Zeytincilik Araştırma'dan da bilgi desteği almayı düşünüyorum. Çevremde zeytine sevdalı arkadaşlarımı da topluyorum, ileride onlarla bir kooperatif kurmayı planladım. Bu işin zor olduğunun bilincindeyim, ama kendimi bu işten alamıyorum. İzmir'li olmamın bu işi yapmak istememde etkisi çok. Toprağımdan kopamadım.
Buraya kadar, yaptıklarımı ve yapacaklarımı sunmak istedim. Ayrıntılar konusunda da bilgim var, bana önerileriniz olursa seve seve okurum.
Saygı ile..

thebe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön