Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü
Unuttuğunuz bir nokta var: Ağaç, besleyemediği meyveyi döker. Siz istediğiniz kadar başarılı tozlaştırma yapın hatta meyve tutumu gerçekleştirin. Küçük meyve dökümü ve iri meyve dökümü diye bilinen iki dönemde meyve dökümü gerçekleşir. Açan çiçeklerin %14 meyveye dönüştüğünde, ticari anlamda başarılı kabul edilir. Zeytin, bor toleransı yüksek bir ağaç. Diğer bitkiler zeytin kadar dayanıklı değil. 500PPM bor, gerçek anlamda zehirli bir doz.
|
O dozlar etidot-67 için ürün minimum %20,7 B içeriyor.500 ppm'de yaklaşık 0,1 gr B içeriyor.Yani litrede 0,1 gr B .Bahsettiğiniz litrede 1 mg doza göre 100 kat daha yüksek.Eylül ekim gibi çiçek açmaya yakın bir doz bor düşünüyorum.O zamana kadar vaktim var.Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Avokado da %1 bile çok fazla meyve demek o yüzden mümkün olduğu kadar meyve tutmasını sağlamak gerekiyor daha sonra bahsettiğiniz gibi çok fazla meyve dökümü gerçekleşiyor.Bu dökülmelerin büyük bir çoğunluğu ilk aşamada düzgün döllenmemiş meyveler daha sonra ise çeşitli streslerden dolayı dökülme gerçekleşiyor.Gelecek sezon ağaçta 150 meyve kalsın yeterli 1 milyon adet çiçekten