View Single Post
Eski 01-12-2023, 19:34   #25
CornusMas
Ağaç Dostu
 
CornusMas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2016
Şehir: İstanbul/Çanakkale-Biga
Mesajlar: 200
Fidan Deposu (FD) ve Bursa Tarım Market'ten (BTM) çok miktarda (100'den fazladır) ve çeşitte (30-40 çeşit/varyete olmuştur) fidan aldım. Az miktarda Fidan İstanbul ve E-Fidancım'dan sipariş verdim.

FD'den aldığım fidanlardan farklı varyete çıkan hiç olmadı. Sitede ne gördüysem kutudan o çıktı. BTM'den aldıklarım da çoğunlukla doğru çıktı ama 3 yıl önce aldığım "Amasya Elması" fidanının Amasya olmadığını artık biliyorum. Gerçi gelen varyeteden de fazlasıyla memnun kaldım Bence Fidan Deposu'nun doğruluk oranı daha iyi, Bursa Tarım Marketin de son dönem siparişleri gayet düzgün.

Kutulama konusunda FD'nin kalitesine yaklaşan bir fidancı yok. BTM bu konuda geride. FD fidanları çıtalarla desteklenmiş kutulara sıkı sıkıya sabitleyip hiç sorunsuz gönderiyor. BTM'in genel yöntemi fidanları plastik ve streç filmle sarmaktan ibaret. BTM'den aldığım fidanlar zarar görmeden elime ulaşıyor ama ben Bursa'ya çok yakınım. Daha uzak yerlere giden kargolar risk altında.

Fidan İstanbul diğerlerine göre daha pahalı. Fiyat farkını hakedecek üstün bir tarafları da yok bence. Kötü değiller ama daha uygun fiyata FD ve BTM daha iyi hizmet veriyor.

E-Fidancım'dan tek sipariş verdim. Siteden siparişini verdiğim ürünün ellerinde kalmadığını, 2 hafta beklemem gerektiğini, istersem farklı varyete ile hemen değiştirebileceklerini söylemişlerdi. Stokların site ile uyuşmaması kötü ama gördüğüm ilgi durumu kurtardı.

FD ve BTM'nin ikisinin de müşteriye karşı tutumları da son derece düzgün. Siparişle ilgili bir soru, bir sorun ya da isteğim olduğunda geri çevirdikleri, cevapsız bıraktıkları hiç olmadı. BTM'den bu konuda özellikle memnun kaldımı söylemem gerekiyor.

Ben fidan alacaksam önce Fidan Deposu sonra Bursa Tarım Market'i tercih ediyorum. Sonra diğer fidancılar geliyor.

Düzeltme: "S.S. Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi"nden verdiğim siparişe istinaden gelen fidanlar da çok iyiydi. Ürünleri mükemmel. Fiyat çok uygun. Ama diğer fidancılar kadar çok çeşit ellerinde var mı bilemiyorum. Sitelerini yeni güncellediler. Aradığınız fidanlar var mı telefonla bilgi alabilirsiniz, yardımcı oluyorlar. (https://bademlikoop.org.tr/)

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön