View Single Post
Eski 06-10-2023, 01:58   #303
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Sık sorulan sorular forum kullanma kılavuzunda fotoğraf nasıl yüklenir ve cep telefonundan foruma fotoğraf yüklenme anlatılmış durumda. Ben Whatsapp web üzerinden bir arkadaşıma fotoğrafları göndererek öncelikle küçülmesini sağlıyorum. Daha sonra o fotoğrafı bilgisayarıma indirerek foruma yüklüyorum. Orada yazmış olduğum yazı.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Fotoğraf yüklemede en basit yöntem.Bir arkadaşınıza yüklemek istediğiniz fotoğrafları WhatsApp üzerinden gönderiyorsunuz. Fotoğraflar küçülüyor. WhatsApp web ile bilgisayarınıza kaydediyorsunuz. Bilgisayarınız üzerinde fotoğrafları bulup yeniden adlandır kısmına tıklıyorsunuz. Fotoğraflarınıza istediğiniz adı veriyorsunuz. Ben çeşit adlarını ve varsa latincelerini yazmayı tercih ediyorum. İkinci defa aynı adı vermediği için birden fazla fotoğrafı siteye yükleyecek isem ilk ismi kopyalayıp yanına rakam ile farklı hale getiriyorum. Fotoğraflar tamam olunca en alttaki gelişmiş moda dön seçeneğini tıklıyorum. Konuyu cevaplama penceresi açılıyor. Başlık kısmına konu ile ilgili başlığı yazıyorum. Daha sonra asıl yazmam gereken yere yazmam gereken yazıları yazıyorum. Üst tarafta çeşitli yazma stil ve büyüklükleri vs. var Fotoğrafları eklemek için sağ üstte bulunan üzerine gelince eklentiler yazan ataç işaretine tıklıyorum. Fotoğraf yükle penceresi açılıyor. Açılan pencerede beş tane fotoğraf yükleyebiliyorsunuz. 70 kb sınırı bulunmakta. Asıl problem çektiğimiz fotoğraflar büyük olduğu için siteye yüklenemiyor. Küçültme proğramı ile veya WhatsApp web ile yükleyip küçültmüş olduğum resimleri birer birer dosya seç butonuna tıklayarak fotoğrafın bulunduğu yere gidip istediğim fotoğrafın üzerine tıklayarak sağ tarafta onun adının yazdığı şekle getiriyorum. Birden fazla fotoğraf yükleyecek isem beş taneye kadar fotoğrafa aynı işlemi yapıyorum. Tüm fotoğraflar tıklanarak yan taraflarına isimleri yazıldıktan sonra yükle butonuna tıkladığım zaman hepsi yükleniyor. Tabi internet bağlantınızın da iyi olması gerekiyor. Tek fotoğraf yükleyecek isem yükle butonuna tıklıyorum.
Fotoğrafları siteye yükledik Görünür halde yükleyebilmek için başlık ve metni yazdıktan sonra tekrar eklentiler kısmı yazan ataç işaretine tıklıyorum. Açılan pençerede fotoğraflar görünüyor. Önce birinci fotoğrafı seçiyorum. Üzerine tıkladığım zaman aşağıda farklı ayraç içerisinde görüyorsunuz. Metin ile fotoğraf arasında boşluk bırakmak için enter tuşuna iki defa tıklayarak yanıp sönen imlecin iki satır aşağıya gitmesini sağlıyorum.
Fotoğraf imlecinin olduğu yerden de son tarafa tıklayarak silinmesini önleyip yeniden iki satır aşağıya iniyorum. Yükleyeceğim fotoğraf hakkında bir şey yazacak isem yazımı yazıp tekrar iki kere enter ile imlecin aşağı inmesini sağlıyorum. Daha önce açmış olduğum fotoğraf yükleme ekranı yok ise yeniden yukarıdaki ataç işaretine tıklayarak fotoğraf yükle ekranının gelmesini sağlayıp ikinci fotoğrafı yüklüyorum. Aynı işlemleri yeniden yapıp beş tane fotoğrafı yükleyebiliyorum. Ön izleme bölümü var. Yükle dediğiniz zaman fotoğraflar ve yazılar siteye yükleniyor. Yanlış bir şey olması durumunda hemen düzelt butonuna tıklayıp gelişmiş editörü seçerek istediğiniz değişiklikleri yapabiliyorsunuz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön