View Single Post
Eski 28-03-2023, 16:11   #1626
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
İki soru var ama sorular birbiriyle ilgili

Birinci soru: EMA'dan EM üretemezsiniz. Daha doğrusu, ürettiğiniz şey EM değil, Lactobacillus baskın bakteri içeren bir sıvı olacaktır. EM'nin içeriğinde olması gereken fotosentetik bakteriler, EMA'yı melas ile besleme prosesi sırasında LAB'ların ürediği gibi üremeyeceklerdir.

İkinci soru: Videodaki amca, sağolsun çok uğraşmış ama o yaptığı şeyde fotosentetik bakteri üremez. Sebebi de çok basit. Kullandığı şey alelade su (çeşme, kuyu, damacana vb.). Oysa fotosentetik bakteri gökten zembille inmez. Kullandığı suyun fotosentetik bakteri içeren bir su olması gerekiyordu. Yani suyun ya durgun bir gölden ya da denizden alınması gerekiyordu. Diğer şeyler fotosentetik bakteri üretme işlemlerinde kullanılan şeyler. Bunlar, MSG, amino asit, çiğ yumurta vb. şeyler olabiliyor. Güneş altında en az 2 ay beklemesi gerekiyor ve sonunda fotosentetik bakteri üreyip üremeyeceği de garanti değil. Mayalama yapılabilmiş ise sonuç alınıyor.

Bonus bilgi: LAB'lar her yerde var ve üretmesi çok kolay. Fotosentetik bakteriyi üretebilmek çok daha zor. Bitkisel üretimde fotosentetik bakterilerin işlevleri lab'lara göre çok faha önemli. Bu konuda epeyce bilimsel çalışma da mevcut.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön