View Single Post
Eski 11-01-2023, 09:23   #158
chelik26
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 461
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Renkli bahçem Mesajı Göster
Merhaba. Tavuklarınıza bir maşaallah diyeyim. Eşimle pazardan ligorin civciv aldık. Bayağı büyüdüler. Ve sizinkilerle kıyaslarsak bizimkilerin hepsi horoz çıktı sanırsam. Bazı fotoğraflar da dişilerinin de uzun ibibikli olduğunu gördüğüm için kafam karışmıştı. Ama birer birer ötmeye başladılar İşin kötü tarafı kendi beslediğim canlıyı kesip yiyemiyorum. Pazardan civciv almak hataydı zaten. Kısmet diyelim. Başkaları da bizim gibi hataya düşmesin. Bu arada bizim de köpekler yüzünden iki kere sıfırlandı tavuklarımız. İnşaAllah sizinkilere tekrar birşey olmaz .

Not: Doktora giderseniz herkesin içi rahat edecek
Çok geçmiş olsun, insan çok üzülüyor, hepsi birden özellikle köpek tarafından telef edilince, tilkiyi anlıyorum yabani de, köpeğe ne oluyor, ve köpek aç olduğunda önünde hiç birşey duramıyor.
Benim diğer bir dezavantajım, bahçede durmuyorum ben 3-5 günde bir gidiyorum, orda olsam köpek yiyemez. Neyse
Ligorları aldığım kişi abi hiç horoz çıkmaz dedi, umarım 1 tane çıkar
Fabrikadan getirmiş.
Bakalım ne çıkacak.
Benim esas istediğim sasso, baharda yine 50 tane civciv alacağım. Bulabilirsem bu sene sussex da almayı düşünüyorum, o zaman 25-25 yaparım.
Kesme işinde hiç üzülmiyorum, çünkü onları(etlik olanları) bu yüzden büyütüyorum zaten. Doğanın kanunu bu. Yapacak bişe yok. Mesela tavuklarında canlı canlı kurtcukları yediğinin düşünün, yani güçlü olan ayakta kalıyor.
Neyse.. çok uzattım galiba.
Ayın 20 sine kardioloji randesu aldım )

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön