Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 04-01-2023, 17:37   #1138
yavuz10
Ağaç Dostu
 
yavuz10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2022
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 234
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Muda;
Resmen aydınlandım çok güzel açıklamışsınız, teşekkürler.

Aşıdan pek anlamıyorum ama kirazda aşı noktasını tam bulamadım. Tahmini olarak altta işaretlediğim kısım; aşı noktası, üstteki kısım; yaralı olan yer. Dediğiniz gibi bende yaranın altından filiz verirse baharda budamayı düşünüyordum.

Trabzon hurması içinde, o budağı biraz biraz sökeyim derken poşeti bi şekilde çıkardım ama aşının merkezi siyah. Umarım mantari bi sıkıntı değildir.

Bu fidanları yaşatırsam, çekirdekten yetiştirip aşı ya-pa-cam bu fidan satan firmalara inat, önerdiğiniz kanaldaki videoları su gibi ezberleyeceğim.

Sulamaya dikkat edin derken fazla su vermemem açısından uyarıyorsunuz değil mi?


Bu arada gövdeye, açık yerlere ve yaralı yerlere göztaşı sürmeyi planlıyorum, öyle bir öneri aldım.

Biraz da fazla soru soruyorum ama kusura bakmayın, öğrenmek istediğimden

İlk üç görsel vişne, sonrakiler hurma

Bir anektot olarak şunu da eklemek istiyorum. Fidan satışı yapan firmaların daha dikkatli olması gerektiğin düşünüyorum. Sonuçta görmeden fidan alıyoruz ve güveniyoruz. Bu güvenin suistimal edilmemesi gerekir. Evet aşılama sıkıntılı bir süreç olabilir, bu sıkıntıları gidermek tamamen firmanın elinde. Yani neredeyse gövdesinin tamamını kaplayacak şekilde bi yarası olan fidanı gönderende ne bileyim... Bana gelen dört fidan sıkıntılı. Belki işin erbabı birisi incelese diğer fidanlarda da sıkıntı bulacak. En güvenilir sitelerden birisi olması rağmen genel olarak aşıları ve gönderilen fidanları biraz özentisiz buldum.

Eklenen Resimler
     
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön