Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş
Sn.Nurpkmzc dolma yaptığınız kabakların çapı ne kadar acaba? Görünce aklima hokkoido kabak geldi.İlla dediğiniz kabaktan mi olmalı ki?
|
Birkaç bal kabağı çeşidi ile denedim.
Küçük olduklarında tatlı olmuyorlar. Et kalınlığı 1 cm den kalın olmazsa iyi oluyor. İçini temizledikten sonra hafifçe karabiber serperseniz tatlılık hissedilmiyor. İç dolgu size kalmış.
Kabağın kabuğunda sertlik varsa rendeleyerek-salatalık soyacağı ile sıyırarak giderilmeli.
Bu sitedeki bir tarifte tulum öneriliyor. Tulum da nefis oldu.
Fırında pişme süresi kabağa göre değişiyor. 45 dakika sonra kabuğa çatal batırmaya başlıyorum. Yumuşadığı zaman tamamdır. (Ön pişirme yapmıyorum.)