View Single Post
Eski 21-09-2022, 13:58   #213
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Sn. Asoo;

Hünnap toprağa dikince çiçeklerini dökmesi yeteri kadar su alamadığını gösteriyor. Benim yerim dağlık. 1300 rakımda meyve veriyor. Ancak düzenli olarak su vermek gerekiyor. Arkadaş suyu az açıp uzun süre sulama yapıyor. Ben de suyuna dikkat ettiğim için bu yıl üç hünnapta da meyve var. Bu yıl aldığım hünnaplar tüpte çiçek açıp meyve vermeye başladığı halde suyunu tam olarak veremeyince bütün çiçek ve meyveleri döktüler. Daha önce diktiğim hünnaplarda da aynı şekilde çiçek dökmüş daha sonra da kurumuşlardı. Yeterli su alamadığı için öldüğünü komşumdaki yaşadığı için öğrendim. İlk diken komşumun ağacı hepsinden büyük olduğu halde bol su vermediği ve yanında mazı olduğu için meyve verememekte. Şu anda değil gelecek yıl suyunu ihmal etmeyin. Ben sararan fidanlara mecburen su vermek durumunda kalıyorum. Toprak çok kuru ve kumlu. Su hiç durmuyor.
Kardeşim için almış olduğum hünnap tüplü fidanlarında çiçek açıp meyve verme durumu olduğu halde yeterli miktarda sulama yapamadığım için hepsi döküldü.
Organik madde miktarını ve gübreyi artırmak gerekiyor.
Geç uyandığı, yeni sürgünlerden çiçek açtığı için soğuk vurma derdi bulunmamakta.
Sonbaharda çevresine yanmış gübre ve organik madde miktarını artıracak kompost vs. ile belleyip toprağın su tutma kapasitesini artırmanız iyi olur. Suyunu da tam verirseniz büyümeye başlar. Hiç sıkıntı olmaz. Küçücük halde bile meyve verebiliyor.


Düzenleyen Muda : 23-09-2022 saat 13:15
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön