View Single Post
Eski 10-09-2022, 19:29   #26
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Bende bazı çimlenmekte zorlandığım biber tohumlarında asprin ve potasyum nitrat uygulamasını uygulamak için araştırdım ancak aspirinin potasyum nitratla birlikte uygulanması çimlenme oranını tek başına potasyum nitrata göre düşürdüğünü gördüm bu forumun en başındaki karışımdakinin tam tersi sonuçlar var bütün artan aspirin dozları çimlenmeyi düşürmüş ayrıca çimlenme hızını düşürmüş.Ayrıca burada paylaşılan uygulamada 6 gün gibi çok uzun bir süre tohumlar bu karışım içinde bekletiliyor.
Daha çok uygulanması tavsiye edilen %3'lük potasyum nitrat çözeltisi içinde 24 saat bekletilmesi bu uygulama hiç bir uygulama yapılmayan tohumlara göre çimlenmeyi %97 oranında ve çimlenme hızını %50'ye yakın bir oranda artırmış.
Öncesinde hazırladığım %3'lük hidrojen peroksitte tohumları 1 saat beklettikten sonra aspirin ve potasyum nitratlı suda 1 saat beklettim.Biraz araştırdıktan sonra tohumları sadece %3'lük potasyum nitratlı çözeltide 24 saat bekletmeye karar verdim.
Daha önce aynı tohumları hiçbir uygulama yapmadan 2 hafta süreyle çimlendirmeye çalıştım hiçbiri çimlenmedi.Şimdi bu uygulama ile çimlenme olacak mı ,9 adet tohumdan kaç tanesi çimlenecek buradan paylaşırım.
Merhaba yaptığım uygulamanın son durumunu tekrar yazmak istiyorum.
Her iki uygulamayı birlikte denedim.Sadece %3'lük kno3 ile bekletilen tohumlar ve kno3 ile aspirin karışımında bekletilen tohumlar arasında çimlenme farkı görülemedi ilgili uygulamadan tek farkı 6 gün gibi bir süre bekletmedim sadece 1 gün beklettim ektra olarak hidrojen peraksitte 1 saat bekletmiştim.Bu uygulamalar hiç bir fark oluşturmadı dahası hiçbiri çimlenmedi.
Aslına bakarsanız çimlendirmeye çalıştığım tohumlar daha önce çimlendirmeye çalıştığım ama başarısız olduğum tohumlardı bir kaçı 2018 tohum etkinliğindendi yani biraz eski tohumlardı diyebilirim.
Taze tohumlar zaten çimlenebiliyor sadece zor çimlenen tohumlarda bir fark yaratabilir yani uzun çimlenme sürelerine sahip bazı tohumları potasyum nitrat uygulaması veya aspirin ile karışımında bekletmek bu süreyi kısaltabilir thoumlar tazeyse tabi ancak biber patlıcan gibi ancak biraz bayat tohumlarda bir fark yaratmıyor çimlenmiyorsa bu uygulamalarla yine çimlenmiyor.
Bunu dışında aspirin ve kno3 karışımında bu eski tohumları daha uzun süre bekletmenin bir fark yaratıp yaratmayacağını tekrar denemek gerekiyor.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön