View Single Post
Eski 29-08-2022, 14:55   #3662
emrahkr
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2022
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3
nedir çözümü :(

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzagüvenyksl Mesajı Göster
Merhabalar
Daha önce orkidemin durumunu burda paylaşmıştım, önerilerini dikkate alarak çürük kökleri temizledim temiz bir harca diktim ama kökler kısa ve küçük olduğu için toprağın altında kaldı kökler güneşi göremiyor, görebilecek gibi dikmeye çalıştım ama yapraklar ve saplar ağır geliyor yıkılıyor, bir ay önce kadar , ama 3-4 kök kaldı temizleyince...çiçek sapını kestiğim yerler birazcık kurudu bu durum normal midir ?
Bir de yapraklarda buruşma oldu fotoğraflarda görüldüğü üzere...on günde bir sulama suyuna bitki besini katıyorum ama yapraklarda bi değişim olmadı...bir de her gün yapraklarına su fıslatıyorum camı açarak hafif esinti oluşturuyorum oda da, bulunduğu yerde sabah güneşini alıyor gündüz saat 10 a kadar falan...
Benim sorum şu bütün bunları yapmama rağmen orkidemin yapraklarında bi değişim olmadı
Bu mesajdaki resimlerde göründüğü gibi hatta neredeyse birebir aynısı benimde orkideme oldu. hatta benimkinin resmi sandım okadar aynı çiçekleri dökünce 2 dalıda 3.boğumdan kestim. nemli kalmaktan kökler çürümüş çıkarıp temizleyip yeni saksıya aldım yeni orkide toprağı ile. orkide gübresi ile suyu karıştırıp veriyorum haftada bir. ancak son durumu böyle yapraklar saldı kendini. sebebi ne olabilir yardım edebilecek var mı? benimkinin resimlerinide alta ekliyorum.




Düzenleyen emrahkr : 29-08-2022 saat 17:32
emrahkr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön