Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü
15 dakika sterilizasyon sonrası kavanoz kapağını kapatmışsın, doğru mu?
Eğer öyleyse, sterilizasyon hatası yapmışsın. Ortam sıcak olarak kavanozlara doldurulur. Kapak kapatılır, kavanoz bu şekilde hızlıca karıştırılır. Kapak açılır, sıcak buharın çıkması sağlanır ve tekrar kapatılır. Otoklava ya da düdüklü tencereye yerleştirilir ve sterlize edilir. Soğuyunca kullanılır.
|
şu şekilde yaptım ilk önce besiyerini ocakta kaynayana kadar pişirdim sonra hemen kavanozlara bölüp kapağı sıkıca kapatılmadan düdüklü tencereye aldım yaklaşık 30-40 dakika kaynadı düdüğü indirip 15 dakika düdüklü tenceririn basıncının dengelenmesini bekledim. en son kapağını açıp olduğu gibi kapattım yani geçen denememde de aynısını yapmıştım fakat hiçbir sorun olmamıştı