View Single Post
Eski 02-07-2022, 09:54   #56
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 558
Sirke

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Ölçüler tam doğru ise ve 3 gün sonunda hala kabuk (zar değil) kaldıysa büyük ihtimal kullandığınız sirkenin asetik oranı %5'den daha düşüktür. Biraz daha sirke ekleyin ve reaksiyon tekrar başlıyor mu gözleyin. Yavaş da olsa tekrar kabarcıklanma olmuyor ise kalsium karbonatın tamamı çözünmüştür. Süzüp kullanabilirsiniz.

Böyle şeyler için elimde glacial asetik asit (%100'lük) oluyor. Onu saf su ile (RO sistemden elde edilmiş su) ölçerek tam oranında kullanabiliyorum.
Sayın Meyvelitepe,
Sirke yapma yöntemimi alta yazıyorum. Müsait olduğunuzda yöntemde kusur var mı, bilgi verirseniz sevinirim.

-5lt bidonun en az 1/3'ünü 4-5'e bölünmüş elma ile dolduruyorum.
-Bir su bardağı doğal sirke koyuyorum.(Bir fiske de tuz)
-Bidonu, üstte 4 parmak boşluk kalacak şekilde, suyla dolduruyorum.
-Kapak yerine, hava alsın diye, tülbent sarıyorum
-Günde birkaç kere oklava ile karıştırıyorum.
-Elmalar dibe çökünceye kadar karıştırmaya devam ediyorum.
-Elmalar çökünce karıştırmayı bırakıyorum. Öylece bekliyor.
-Üst kısmında sirke anası oluşuncaya kadar beklemeye devam ediyorum.
-Sirke anası oluşup dibe çökünce süzüyorum, şişeye koyuyorum, bir kaşık da bal koyup ardiyeye kaldırıyorum.
---

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön