View Single Post
Eski 28-05-2022, 13:39   #142
cetine
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2009
Şehir: Edirne-İstanbul
Mesajlar: 102
Sağım hijyenine uyan çiftçi hiç görmedim. Çiğ süt kullanılacaksa önceden kaynatılmalı. Sütün mikrobiyolojik içeriği de ayrı biz dezavantaj. Bunda ısrar edenler başarıyla LAB izole edebiliyorlar mı ki?

Ek not: Büyük şirketler, köy kooperatiflerinden köylülerden toplanan sütleri, günde 2 kere tankerlerle topluyor. Tanker şöförü, sütü almadan önce hazır kitlerle bazı testler uyguluyor. Su katılımı veya antibiyotik gibi. Eğer pozitif sonuç alınırsa sütü almadan gidiyor.

Bu sütleri köylüler birilerine satıyor. O kişiler yarı fiyata aldığı bu sütleri piyasaya "mis gibi doğal organik taze inek sütü" diye satıyorlar.

Tüketim için Ülker, Pınar, Tire Süt, Carrefour organik sütleri tercih ediyorum.

cetine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön