View Single Post
Eski 12-05-2022, 14:26   #593
lonelywarrior40
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-02-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 15
Bir türlü çözemediğim sorunuma bakar mısınız?

Ekim 2020'de kaktüs tohumu ektim, zamanla ektiğim kaba delikler açtım, sulama yaptım fısfısla ve 1 seneyi doldurunca daha geniş ve ağzı açık tablalara aldım. Boylanmaya başladılar, renklenmeler, türlerinin belli olmasını izledim, bir tane de kayıp yaşamadım elhamdülillah.

Ama bu bahar başlangıcıyla beraber yani 1.5 yaşını doldurunca bitkiler ufak tefek kayıplar yaşanmaya başladı. Kayıpları ise, öncelikle minik yara benzeri kahverengi lekeler şeklinde gördüm, sonra bekleyince fark ettim ki yaralar irileşip bitkiyi güçsüz kılmaya başladı.

Sonra bu yaz 150 civarı kalan yavrumu ayırdım farklı saksılara.
Son 2 aydır da ara ara sürekli kayıp yaşadım.

Önlem olarak önce sularına '' captan 40 '' koruyucu kattım, sonra bu hafta ise görsele ekleyeceğim iki farklı kuvvetli bitki haşera ilacıyla fısfısla ilaçladım. Daha evvel farklı böcek durumların tamamında işe yaramıştı bu ilaç. Ama bugün dahi 2 yavrumu kaybettim, devam da edecek gibi görünüyor. Ne yapacağımı da şaşırdım.

Bu geçen zaman diliminde ev ortamında bakıldıkları ve kış ayında az da olsa sulandıkları için; pencere önü güneş almalarına ve tamamen ev güney olmasına rağmen; nemden dolayı kayıp yaşadığımı düşündüm. Ama şu an tamamen havadar, alaca ve güzel bir güneş alan yerdeler ama yine aynı durum ve aynı şekilde kayıp yaşamam devam etmektedir.

Bu noktada ne önerebilirsiniz bana?

Eklenen Resimler
     
lonelywarrior40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön