View Single Post
Eski 31-03-2022, 10:55   #24
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Arkadaşın sayfasını işgal ettik ama, olası sorunlar olduğu için kendisine de faydası olacaktır diye devam ediyorum.

Yayla evi sanırım 10. yılında ve rüzgarla yağmurun geldiği doğu - güney tarafındaki boyalar atmaya başladı. Bir kaç yıldır atıyordu gerçi de bu yıl artan yağmur ve soğuk geçen kış duvarlardaki sorunu belirginleştirmiş. Yan komşunun bina daha eskiydi ve bir kaç yıl önce duvarları kazıtıp filemsi şeylerle kapatıp değişik bir boyayla boyadılar, üçüncü yılında ve sorunları yok ancak bana çok kalıcı bir şey gibi gelmedi. Siding kaplamalar (ki yıllar önce bi fuarda görmüştüm müthiş güzel desende olanları var) muhtemelen son zamanlarda fiyatları da patlamıştır, düzgün yapılırsa oldukça iyi duruyor ve işe yarayacakmış hissi uyandırıyor. Siz ne dersiniz?
Siding plastik malzemeden olduğu için beni öksürtüyor
Zorunlu olmadıkça plastikten uzak olmaya çalışırım. Malzemesi PVC olduğundan güneşe dayanıklı bir polimer değil. Katkıyla dayanıklılık arttırılıyor ama uzun erimde ne olur bilmiyorum. Araştırabilirsiniz.
10 yıl, boya için iyi süre. (Komşunuz mantolama yaptırmış olabilir.) İzmir in köklü ve çok iyi bir boya markası var. Kendini temizleyen boyaları var. Ben beyazını kullandım. 6 yıl sorun olmadı ki küçük sıva çatlakları olan güney cephem 80 m2 düz alan.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön