View Single Post
Eski 29-03-2022, 09:45   #15
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 714
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyfidurmaz1 Mesajı Göster
Çok teşekkürler biz de şu tip de bir şeyler hayal ediyoruz, daha basit yapılabilir.
Ahşap ev fikri hoş gelir ama sorunları ve bakımı ciddi kaynaklar gerektirir.
Mühendis kafalı öneriler :
Evin altının dolu ve kapalı olması gereklidir. Toprağa ısı kaybı daha düşük olacağı için ısıtma giderlerini düşürür. Boşluk, istenmeyen misafirleri davet eder. (Yılan akrep dahil) Rahat ulaşamayacağınız bir alanı yaratmak kolay olsa da sorunlarıyla başa çıkmak kolay olmayabilir. Beton dökmek istemiyorsanız taş duvar ile çevreleyerek, doldurabilirsiniz.
Yan duvarlarda yalıtım yapmak zorundasınız: Yalıtımınız taşıyıcı da olursa, kaplama kalır geriye. 30 cm ve üzerinde kalınlıktaki gaz beton malzeme ile yığma yapı yapılabiliyor. (Yığma yapı yönetmeliğinde, deprem bölgeleri için iki katlı binaya izin veriliyor.) Gaz betonu yapıştırma ile birleştirirseniz, harç işleri azalır. Başka çözüm kullanmazsanız duvarın üzerine hatıl dökmekten başka beton işiniz olmaz. Gaz betonu sıva alçısı kullanarak sıvayabilirsiniz. İç duvar istediğiniz gibi olur. Dış kaplama size kalmış. Bir şeyleri tutturmak için gaz beton dubeli isimli sağlam bağlantı elemanları da var.
5 dönümden büyük alanlar için özel durumlarda yapı izni verilebiliyor. Bunu bağlı olduğunuz devlet dairesinden öğrenmenizde yarar var. (Uygulama farkları çok.)
Kararlı adımlarla ilerlerseniz ulaşılabilecek hedef olduğunu düşünüyorum. Başarmanız dileğimle.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön