View Single Post
Eski 25-03-2022, 08:11   #7
seyfidurmaz1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-08-2021
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamfıstığı Mesajı Göster
Seyfi bey aramıza hoşgeldiniz.Herşeyden önce bu istek ve arzunuzu kaybetmeden eşinizle beraber devam ettirmenizi dilerim.
Size yaşadığımız veya çevremizde gördüklerimizden yola çıkarak birkaç önerim olacak.Bir üyemizin dediği gibi ahşaptan uzak durunuz çünkü gerek doğa şartları gerekse ahşap düşkünü çeşitli zararlılar ve ısı muhafazasının çok zorolmasada masrafının çok olduğu belli.
Eğer düşündüğünüz bağ evini subasmanı attıktan sonra yalıtımı
sağlamak ve örülmesi ve sıvası daha kolay olan 5 lik Gazbeton Ytong ile yapmanız, çatı kaplamanızı sandviç panel ile tamamlamanızı öneririm.
İsterseniz doğal gözükmesi açısından dış cephenizi kerestecilerin kapak olarak nitelendirdikleri ahşap ile üst üste gelecek şekilde kaplamanız sizi yağmurdan ve ısı kaybından koruyacaktır.Kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkürler. hoş buldum. Öneriler sonrası ahşap konusunda daha derin bir araştırma yapmamız gerektiğini düşünüyoruz ve öyle ilerleyeceğiz. Zorlukları var elbet fakat içimizden inanın beton vb. ev yapmak geçmiyor. Sketchup kullanarak malzeme listesi ve bütçe konusunu çizerek anlamaya çalışıyoruz şimdilik.

-içten dışa
En iç kısımda alçıpan istiyoruz. Lambri ile giydirilmiş duvarlar bizim gözümüze boğucu geliyor. Alçının altında 10cm taş yünü, dışa doğru osb, nem bariyeri ve en dış için empanyeli oval yalıbaskı veya kanada taraflarındaki tarz sac profil kullanma fikrimiz var şimdilik. Ağaçların kuru ( %5nem en uygunu sonucu çıkardık okumalardan), temel kısmındaki yapı için antiseptikli ve empanyeli olmasını düşünüyoruz. Bu söylediklerim bilgi havuzumuzdaki bilgiler, doğru-yanlış elemesi için toparlıyoruz.

Eklenen Resimler
  
seyfidurmaz1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön