View Single Post
Eski 22-03-2022, 18:55   #497
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Sn. bilenyum;

Bir arkadaş benim diktiğim morsalkımdan muhtemelen bu zamanlarda çelik alarak toprağa dikmişti. Arada sulayarak hepsinin köklendiğini söylemişti. Ben de bu yıl komşuma vermiş olduğum mor salkımı budadıkları için bir kısım çelik alarak diktim. Damlama sulama yapabilirsem muhtemel hepsi köklenecektir.

Sizin almış olduğunuz beyazın resimleri var ise ekleyebilirseniz sevinirim. Bendeki beyaz nedense öldü. Çiçekçide duran yeri değiştirince onu alarak diktim. Yanlış zamamda almama rağmen yaşadı ancak çok da gelişmedi. Bu yıl köpekler de birazını kırmış. Umarım yaşar. Mor salkım da suyu çok seviyor. Köklendiren kişi hortumu kısık olarak açıp uzun saatler boyu suya tam doymasını sağlıyordu. O da çok büyümüştü. Bu yıl ben de mor ve beyaz salkımı düzenli olarak bolca sulamayı düşünüyorum.
Leylak bitkisi de çiçek açtıktan sonra hemen budanması gerekiyor. Daha sonra budadığınız zaman gelecek yılın çiçek sürgünleri uç taraflarda olduğu için çiçek açamıyorlar. Mor salkımda da sanırım aynı şey söz konusu.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön