View Single Post
Eski 19-03-2022, 12:44   #13
bnymnblr
Ağaç Dostu
 
bnymnblr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 299
Mevcut durumda halen çimlenme yok.
Yapılan çimlendirme deneylerinde sıcaklık faktörünün patlıcan tohumu cimlendirmekte diğer faktörlerden daha ağır bastığını gosteriyor.
Ancak domates-biber-hiyar-fasulye 13-20 derece aralığında cimlenebilmesi mümkün iken, bunların içinden sadece hıyar bitkisinin (cimlenmesine rağmen) düşük sıcaklıkta(13-20 derece arasi) hastalıga yakalanma ihtimali yüksek oluyor.
O yüzden hıyar bitkisinin cimlenmesinde 20-25 derece sıcaklık aralığı olması gereken sıcaklık değeri olarak gözüküyor. Ama 13-20 derece aralığında biber ve domateste hastaliga yakalanmadan büyüme şansı bulunmaktadır.
Ayrıca bir deney daha yapacağım bu deneyde 23,5 - 25 derece aralığında yukarıdaki kaplardan altına kağıt havlu üzerine Toprak atarak patlican tohumunu ekecegim. Çimlenme suresi diğerlerinden daha çabuk olursa yukarıda anlattığım mevzudaki gibi patlıcan tohumu cimlendirmekte sıcaklık aralığı değerlerinin diğer tohumlardan çok daha fazla öneme sahip olduğu ortaya çıkacaktır.


Düzenleyen bnymnblr : 20-03-2022 saat 13:37
bnymnblr Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön