View Single Post
Eski 02-03-2022, 07:15   #318
@alpha
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2018
Şehir: ankara
Mesajlar: 182
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
Bu arsa inşaat yapılana kadar bizim için uygulamalı tarım alanı olacaktır. O zamana kadar boş duracağına hayat bulacaktır.

Bu alanı 2021 yılında deneyimsel susuz tarım alanı olarak kullanmıştık. Beş litrelik su damacanalarının altını delerek, toprağa yarı beline kadar gömerek susuz tarım uygulaması yapmıştık fakat istenilen verime ulaşamamıştık, sayfamızda paylaştık. Bizler için iyi bir tecrübe ve güzel anılar olmuştu.

Bu alanı 2022 yılı için yine deneyimsel tarım alanı yapacağız. Kısaca; yirmi litrelik su damacanalarına çeşme takarak damla sulama sistemi oluşturmaya çalışacağız. Atalarımız; taşıma su ile değirmen dönmez demişler ama bakalım biz döndürebilecek miyiz, ya da ne kadar dönecek. Bununla ilgili paylaşımları da süreç içerisinde yaşayarak paylaşarak öğreneceğiz.

Sürecimiz duvar dibine tek çizi ye ikili sırayla nohut ekimi ve sol taraftaki ikinci çizi ye ikili sırayla mısır ekimiyle başlayıp, çizilerde bulunan İkili sıraların arasından bahsettiğimiz yirmi litrelik damacanalara bağlı damlama hortumlarını geçireceğiz. Üç, dört ve beşinci çizilere de sırasıyla oturak şenköy ve geyikli domatesi, kızıl bamya ekimiz yapacağız, inşallah. Allah utandırmasın.

Eklenti 723787

Eklenti 723788

Eklenti 723789

Eklenti 723790

Eklenti 723791
Merhabalar kolay gelsin,
20 litrelik bidonlar ile ben denemiştim, basınç sorunu oluyor. her damla deliğinden aynı oranda su akmıyor bidondaki su azalınca sadece son delikten su akıyor vs. yinede hevesinizi kırmayım. ama dediğim sorunları çözmeniz gerekli ben 1 tonluk su deposu için 12 volt ile çalışan bir pompa almıştım basıncı onunla sağladım. Başarılar

@alpha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön