View Single Post
Eski 21-11-2021, 21:11   #6
Dadaloğlu
Ağaç Dostu
 
Dadaloğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
Marmande Domates

Etli sulu ve kıvrımlı yapısıyla yarı oturak (Türkçe kaynaklarda genellikle sırık olarak söyleniyor) şeklinde büyüyen klasik köy tipi oldukça lezzetli bir domates çeşididir. Ekildikten ortalama 75-100 gün arasında hasadı yapılabilmektedir. Nemli toprağı seven bu tür 1,5 metreye kadar büyür. Üst sınırdan cüce sayılır yani. Soğuk havaya dayanıklı olduğu bilinmektedir.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 6-12 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 8-24 derecedir.
-Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
-Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
-Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir.
Yetiştirme Talimatları
-Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Dadaloğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön