Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Zea mays
• Tohum çeşit adı: Köy mısırı
• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Geçen yılki tohum paylaşım etkinliğinde Sn. Portakal Rengi
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi
• Tohumu ilk paylaşan: Sn. Obabilgesi
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde başka mısır cinsi yoktu ve en yakın bahçedeki diğer mısır cinsi buna göre çok geç ekildi.
• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Güzel ve sağlam gelişti, oldukça boylandı. Gelişiminin ikinci aşamasında çoğu mısır cinsimde bitlenme oldu. Hidrojen peroksit çözeltisi kullanarak yıkadım, çoğunda işe yaradı.
• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Çok lezzetli bir mısır, eşimin özellikle favorisi oldu. Sekiz, bazıları on sıralı göz dolduran koyu sarı taneleri var.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum
2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor
4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli
5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayrılan salatalık iyice irileşip kahverengimsi hal alınca ve sapı kuruyunca.
Paylaşım tohumları sağdaki mısırdan alınacaktır.