Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kabak
• Tohum çeşit adı: Sakız Kabak
• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bahçe Komşumuzdan aldık. Sürdürülebilir , birkaç yıldır kendiside yetiştiriyor aynı tohumdan
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Başka kabak türü ekilmedi
• Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Koyun ve Solucan Gübresi
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Sezon Başı Gülleci Bulamacı, 15 günde bir organik odun külü sirkesi
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka kabak türü ekilmedi
• Hasat yıl ve ayı: 2021/Haizrandan başlayıp eylül ekime kadar
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Hızlı gelişiyor, verimli bir tür
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İçi beyaz, yemeklik, lezzetli ve verimli bir tür
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart Nisan ayında direk toprağa ekilebilir
2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Organik Gübre ,normal sulama ,güneşi sever
4. İklim gereksinimleri: Her iklime uygun
5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonunda olgun bir ürün bırakılarak dalında sararması beklenir. Kabuk sarardığında ve sertleştiğinde tohumlar ayrılır.
NOT: Resim tohum alınan sebzeye aittir. Ayrıca paylaşım 10 kişi ile sınırlıdır.