View Single Post
Eski 30-10-2021, 11:37   #82
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
@ sefasevika nın tohum paylaşımına istinaden yazışmalar...

Olayın burada net bir şekilde sonuca bağlanmasını umuyorum Yani yerel - yöresel - aşılı - üç yıllık - 100 yıllık ceviz veya kestane gibi meyveleri ekince hangisi/leri ana ağaç gibi meyve verir, yoksa hiç biri vermez mi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Göndereceğiniz cevizlerin oluştuğu ağaca benzeme olasılığı çok çok düşük. Bence boşuna göndermeyin, yer de işgal edeceği için tohum paylaşım etkinliği, kargolama vs. de de sıkıntı oluşturacaklardır. Bizim hanım da sizin gibi düşünerek bir kaç ceviz ekmişti, sonra gerçeği öğrenince üzüldük ama olay bu maalesef..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Evet, cevizler tohum zarflarında problemli olur.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sefasevika Mesajı Göster
Daha önce çokça denedik üstadım, ağaç ile birebir aynı genetik/tad olmuyor ancak çıkan filizlerin en kötüsü bile günümüzde satılan tüplü fidelerden çok daha lezzetli,kaliteli ürün vereceğinden eminim
Yinede yönetim aksi yönde karar verir ise cevize ait paylaşımım silinebilir
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Üstadlıktan değil, olayı burada da çok sordum, mekanizmayı tam çözemedim de, ancak oluşan meyveler çok büyük olasılıkla farklı türlerden çaprazlanmış olduğu için bu meyveden ekilen ve çıkan fidenin durumu net olmuyor. Biri çıkar da net açıklar ise ben de sevinirim, çünkü çok karşımıza çıkıyor.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön