Konu: serkancil
View Single Post
Eski 30-10-2021, 10:17   #2
serkancil
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2020
Şehir: Afyon
Mesajlar: 33
Mor Reyhan


Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Mor Reyhan
• Tohum çeşit adı: Yerli Reyhan
• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Osmanlı Bahçesi Tohumları
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi
• Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Koyun ve Solucan Gübresi
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Sezon Başı Gülleci Bulamacı
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka reyhan ekilmedi
• Hasat yıl ve ayı: 2021/Ekim ortası
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Haftada 1 sulama ile bu sezon 3-4 defa hasat yaptık
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kurutarak baharat olarak ve kaynatarak şerbet olarak tüketiyoruz.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Reyhan tohumları 18ºC ve üzeri sıcaklıkta 1 hafta içinde çimlenmeye başlar. 4-5 yaprak olduklarında fidelerinizi yetiştireceğiniz yere dikebilirsiniz.
2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Organik Gübre ile destekleyebilirsiniz.
4. İklim gereksinimleri: Karasal iklime dayanıklı bir tür, nisanda ekilip ekim kasıma kadar hasat edilebiliniyor
5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekleri büyüyüp dalı iyice kuruduktan siyah tohumları alınır

NOT: Resim tohum alınan bitkilere aittir. Ayrıca paylaşım 20 kişi ile sınırlıdır.


Düzenleyen serkancil : 30-10-2021 saat 20:43
serkancil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön