Kovada beklemesi gerekmeyebilir.
Fermantasyon sürecini tadını beğendiğiniz noktada kesebilirsiniz. Bu size bağlı.
Başlangıçta elde etmek istediğiniz alkol oranına göre şeker eklemek te olası. (Yoğunluk ölçerek eksiği tamamlıyorsunuz. )
İki konuya dikkat çekmek istiyordum. İlki, berraklık için tülbent süzgeç yeterli olmuyor. Süzme sırasında, kova çalkalandığı için, dibe çöken maddeler içinde tadı bozabilecek olanlar ortama karışıyor. Bu nedenle sifon kullanılıyor. Sifondan gelen sıvıyı tülbent ile süzebilirsiniz.
İkincisi, fermantasyon şişede de sürebilir. (Şişelenen birada olduğu gibi.) Bu durum istenmeyen tatlara neden olabilir. Fermantasyonu durdurmak için kükürtlü bileşikler kullanılıyor. Belirlediğiniz tat kaybolmasın amaçlı.
Kolaylıklar.
|