View Single Post
Eski 26-10-2021, 09:32   #254
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Şişeler ışık görmese daha güvenli olur.
Bezle süzme iyi fikir değilse şişelerin dibinde tortu birikir. (Genelde sifonlama olarak hortum ile aktarma yapılıyor.) Ölen bakteriler dibe çöktüğü için. Sifon hortumundan gelen sıvıyı filtrelemek daha iyi çözüm olabilir.
Bira yaparken dibe çökenler kullanılmıyor ama şişeye atılan şekerleri alkol ve gaza çeviren bakteri kalıntıları çalışıyor. Bu demektir ki şişelediğiniz şarapta bakteri varlığı büyük olasılık. Eğer şişede fermantasyon sürerse tad değişecektir. Düzenli aralıklar ile tüketerek gözlemenizde yarar var. Fermantasyonu durdurmak için kükürt kullananların bir bildiği olabilir.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön