View Single Post
Eski 25-10-2021, 17:43   #252
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral Mesajı Göster
Tekrar merhaba,

Bir üstteki karışım 1 ay boyunca kabuk ve çekirdekleri ile beraber fermente oldu. Sonrasında 3 defa süzdüm ve 3 hafta boyunca 2. fermentasyona bıraktım.
Nihayet dün akşam son defa süzüp bu gün şişeledim. 2 ay sonra tadına bakacağız. 21 kilogram üzümden 9.5 litre çıktı. Nasıl olacak acaba çok merak ediyorum;...
Tolga Bey; üzümleri patlatarak yaptığınız ilk açık fermantasyonu uzun tutmuşsunuz, en fazla 10 gün yeterliydi. Sonrakileri de kısa tutmuşsunuz. Kapalı olarak hava kilidi altında gaz çıkışı bitene kadar tutulması gerekirdi. Gaz çıkışı tamamen bitince bir hafta daha bekleyip ilk aktarım yapılmalıydı. Sonrasında da birer aylık iki tur bekleyiş ve tortudan kurtulmak için iki aktarım daha ve şişeleme. Bu tip şişelemeyi şarapta ilk kez gördüm, inşallah gaz çıkışı devam etmez.

Benim de süreç devam ediyor; şarap oranı aynı olacak, her yıl iki katına çıkıyorum, bu yıl da 39 kilo üzüm kullandım.

Kullandığınız malzemeler, ortam temizliği 10 numara bu arada, elinize sağlık.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön