View Single Post
Eski 18-10-2021, 20:38   #7
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dadaloğlu Mesajı Göster
İlgili yazıda aflatoksin oluşumunun ürünün toprakla teması sonucu olduğu yazılıdır. Yani anladığım kendi ürettiğimiz biberleri güvenle kullanabiliriz.
Aflatoksin ve okratoksin (aflatoksin karaciğeri, okratoksin böbrekte kanser oluşturur) üreten Aspergillus cinsi küf mantarının ürettiği zehirli maddelerdir. Bu küfün sporları sadece toprakta değil hava içerisinde de bulunur. Fırsatını bulduklarında (sıcaklık ve yüksek nem oranı çimlenme için ideal koşullardır) çimlenip koloni oluştururlar, aflatoksin ve okratoksin sentezlerler. Olabildiğince hızlı bir şekilde kurutursanız (mesela 40-45 C° sıcaklıktaki fırın içerisinde) bu küfün etkilerinden de uzak kalırsınız.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön