View Single Post
Eski 17-10-2021, 18:15   #246
Sınama
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-02-2021
Şehir: Ankara
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fırıncı Mesajı Göster
Boş yorumlar dışında tek bir adaptasyon çalışmasına tanık olmadım.
Bir kaç yıldır ben de bu konuyu özellikle takip ediyorum, hindistan cevizi bitkiler arasında yaygın olarak özel bir ilgi görüyor dünya çapında. Sanırım çocukluğumuzda fotoğrafçı dükkanlarının gördüğümüz arka fon resmi olması ve çeşitli yerlerde fotoğrafının sık sık göze çarpması bir bilinç altı oluşturmuş. Keza hem öyle hemde görselinin sık sık en tercih edilen bitki olması herkesce bu ağacın göze hoş geldiğinin alameti.

Bende zamanında iri ağır bir meyve almıştım ancak çimlenmedi fermente olmuştu, sahiden kolay gibi ama bitkilere hayat vermek ne kadar zor bir iş.

Bu kanıya nereden vardım derseniz, başka bir iklim bitkisi olan defne ağacını ankarada yetiştirmeye kalkıştım ve sahiden zor bir o kadar stresliymiş. Hindistan cevizi ve akdeniz iklimi fikri ilk başlarda kulağa hoş gelsede, artık hele küresel ısınmanında getirdiği bitki streslerinin artması nedeniyle sahiden zor bir iş.

Bayadır araştırıyorum bu iş için en uygun bölge ülkemizde iskenderun iklim şartları olsa gerek, tabi kıyı kesimler, ancak oradan da pek umudum yok açıkçası.

...Tohum çimlendirmeye gelince(akademik bir deney değilse şayet) hiç uğraşmayın çünkü hazır fidanlar satılıyor:
https://www.akdenizbahcem.com/produc...cevizi-fidani/

Eklenen Resimler
 
Sınama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön