View Single Post
Eski 14-10-2021, 21:38   #21
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mister73 Mesajı Göster
Hafızam beni yanıltmıyorsa sebze adası toprağının zenginleştirilmesi için Sn. Meyvelitepe’nin kemik unu tavsiye ettiğini hatırlıyorum. O zamanlar aramış ama bulamamıştım, hatta belki kendim yaparım diye kemik biriktirmeye başlamıştım...

Peki yem karışımına balık unu yerine veya birlikte et-kemik unu konulabilir mi? Piyasada bu amaçla satılan ürünler görmeye başladım da, hazır konu açılmışken bir sorayım dedim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Patojen riskinden dolayı bu içerik 1999'da Avrupada yasaklanmıştı.

Buna karşın, yüksek protein, kalsiyum, fosfor, başka birçok besin ve vitamin içeren et-kemik unu, bazı şartları sağlaması şartıyla %5 oranında kanatlılara verilebilir deniyor.

Omnivor olan tavuklar bu içeriği de yiyebilirler. Ancak malzemenin hazırlanışından emin olmak gerekiyor. Kan, deri, kıl, beklemiş leşler vb. içermemesi, uygun bir şekilde işlenmesi, ısıl işlem görmesi, evvelce üremiş toksin içermemesi gerekiyor.

Bu bakımdan böyle bir kalitede malzeme olması lazım.

Şimdikilerden önceki kümes ahalisinde balık unu vermeyi denemiştim. Fakat devam etmeyi düşünmedim. Birincisi, bu malzemeyi muhafaza etmek zor. İkincisi, tavuklar sevmemişti.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön