View Single Post
Eski 24-09-2021, 17:56   #495
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Wisteria'nın Kış Bakımı

Bu benim salkım için ikinci kışım ve kıştan önce onunla ne yapmam gerektiğinden emin değilim. Bu yaz çok büyüdü ve bırakayım mı, atıl mı bırakayım yoksa düzelteyim mi bilmiyorum. Ne tür malç kullanmalıyım?

Aşırı sıcaklıkları azaltmak, nemi korumak ve yabani otları azaltmak için toprağı parçalanmış ağaç kabuğu veya talaşla malçlayın. 4 veya 5 ila 9 bölgelerinde yetişen Japon wisteria ( Wisteria floribunda ), 5 ila 8 bölgelerinde Çin wisteria ( Wisteria sinensis ) ve 4 veya 5 ila 8 bölgelerinde Kentucky Wisteria ( Wisteria macrostachys ) için kışın hayatta kalması için ek malç gerekmez veya 9.

Bitkiyi budamak için kış sonuna kadar bekleyin. Umarım dikim sırasında bitkiyi yerden 30 veya 36 inç yüksekte kesersiniz. Bu, yan sürgünlerin gelişmesini teşvik eder. En güçlü ikisi, çardak veya kafes üzerinde tutulmalı ve eğitilmeliydi. Bu yıl, ana gövdeyi en üstteki sürgünün yaklaşık 30 inç yukarısına kadar budayın. Çardak kapatmaya yardımcı olmak için iki ek yan sürgün kaydedin. Yan sürgünleri üçte bir oranında kısaltın. Destek yapısı kaplanana kadar bunu her yıl tekrarlayın.

Bir kez kurulduktan sonra, büyümeyi kontrol etmeye ve çiçeklenmeyi teşvik etmeye yardımcı olmak için yaz aylarında budama yapın. Yan sürgünler ve yan sürgünler (ana gövdelerden büyüyen gövdeler) ana gövdeden beşinci veya altıncı tomurcukun hemen yukarısına budanır. Kış sonunda bu aynı dallar, ana gövdenin 2 ila 3 tomurcuğuna kadar budanır.

Budama yapmadıysanız, budama adımlarını değiştirmeniz gerekebilir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yapıyı kademeli olarak oluşturun. Kuzey bahçıvanlar, manzaraya yeni wisteria bitkileri eklerken çiçek tomurcuğu dayanıklı Kentucky wisteria'yı kullanmayı düşünmelidir.

https://www.melindamyers.com/article...re-of-wisteria

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön