Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 23-09-2021, 10:03   #1503
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Merhaba,
Bahçenizdeki çimlerle olan derdinizi yazmışsınız ve " benim kuruyan çimlerin üzerine üçgül yoncası ekesim var, fazla su ve uğraş istemediği için. Peki bunu ekerken önceki çimi kaldırmalı mıyım, az tırmıkla karıştırıp yoncaları eksem olur mu veya tırmığa da gerek yok atayım tohumu üzerine de toprak-torf karışımı serpeyim olun bitsin mi?" demişsiniz.
Üçgül yoncası hakkında pek bilgim olmadığı için araştırıp da size öyle cevap vereyim diye düşündüm. Elimde güzel kitaplar var ama çim yerine geçecek bitkiler içinde pek rastlamadım sadece Alan Titchmarsh'ın bu bitki için serin alan seven tür dediği ufak bir satır gördüm.
Yerinizde olsam bütün eski çimi ben de kaldırmaz derin tırmık çekerek üçgül yonca tohumu atardım üzerine de toprak atıp suladınız mı işi kolaylarsınız. Zaten yonca yaprakları çimden daha geniş olduğundan alttaki bitkilerin üzerini örterek hızla yayılacaktır.

Bizim çim alanın çok ufak bir bölümünde kendiliğinden çıktı ha bu gün ha yarın sökeriz derken baktık ki hızla yayılıyor hemen geniş yapraklı ot öldürücü ilacı atmak zorunda kaldık.
Onun da zaman zaman çim gibi biçilmesi gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
Biçildiğinde bir iki gün hoş bir görüntü olmasa da hemen telâfi ediyor. Rahat rahat üzerinde basıp koşabiliyorsunuz, yeşil alan mı yeşil alan her ne kadar kadifemsi yumuşak bir görüntü olmasa da.... dermişim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön