|
nadir, koleksiyonluk fasulye çeşitleri
Not; 1,2,3,4,5,7 ve 11 numaralı çeşitler ; balmumu fasulyeler olarak bilinir. Bunlar çok erken aşamada taze olarak tüketilebilir; bu aşamada içi dolu çıt çıt kırılabilen kılçıksız yapıdadırlar. geç kaldığınızda aşırı sert bir kabuk oluştururlar ve artık sadece kuru olarak tüketilebilirler. yani bunları bamya gibi takip etmeniz gerekir
1) Magpie bean (oturak);
2) Edogava Zurunacki (oturak);
3) Painted pony (oturak);
4) Lavanta (oturak);
5) Appaloosa bean (oturak);
6) Soldier bean (oturak);
7) Davil's fin precoce (oturak);
8) Anto nearly round (sırık) ( Kuru tüketim)
9) İnka ala fasulye (yarı sırık)
10) Madagaskar kırmızı inci (yarı sırık) ( Kuru tüketim)
11) Cherokee trail of tears (sırık) ( Taze ve kuru tüketim)
12) Lab lab (sümbül fasulye) (sırık) ( Taze tüketim)
13) Kırmızı ipek fasulye (sırık) ( Taze ve kuru tüketim)
14) Good mother (sırık) ( Kuru tüketim)
15) Sütlü kahve (sırık) ( Kuru tüketim)
16) Poletschka (sırık) ( Kuru tüketim)
Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.
Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 01:48
|