View Single Post
Eski 03-09-2021, 17:48   #2
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Suyunuz hiç yok sanırım. Fidan en az iki üç yıl şımarması gerekir. Daha sonra da bakımını ihmal etmemek gerekiyor. Fidanının çevresini bellemeniz ve otlar ile malçlama yapmanız durumunda verdiğiniz su daha uzun süre gider. Toprak yapısı da çok su tutan değil sanırım. Toprağını iyileştirmeniz gerekmekte. Benim toprak gibi çok kumlu ve verilen su akıp gidiyor muhtemelen. Diktiğiniz fidanların gözlerine baktığınız zaman ancak bir kaç yaprak verebilmiş. Onlar da yeterli suyu alamadıkları için cansız durumdalar. Yapraklarda hastalık var. Sanırım kara leke olabilir. Ateş yanıklığı görünmüyor. Tabi bir fidan ile ilgili resimden anlaşılabilen şeyler. Ateş yanıklığı var ise zaten fidanlarınız birkaç yıl içinde kurur.
Fidan yeterli suyu alamayınca filiz verememekte, ağaç kabuğu kalınlaşmakta, yeterli su ve mineral dallara gidememekte ve birkaç yıl içinde ölmekteler.
Durumunuzu siz daha iyi biliyorsunuz. Şu anda suyun kesildiği dalların kışa hazırlanması gerektiği zaman. Filiz vermemesi gerekiyor. Ancak gene de birkaç defa su vermeniz durumunda en azından fidanınız kendini kısmen toparlayıp ilkbaharla birlikte yeniden atak yapabilir.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön