View Single Post
Eski 01-09-2021, 09:24   #3
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Herhangi bir kıyma makinası salça için kullanılabilir. Eğer 50-100 kg biber kullanarak salça yapacaksanız elektrikli seçmenizi öneririm.
Yeterli güneş varsa salçayı kaynatmadan da kurutabilirsiniz. Tadı farklı olur.
Biber salçasını küflenmeyecek duruma getirmek için macun kıvamına kadar kurutmak gerekir. Bunu kaynatarak yapamazsınız. Güneşte kurutmak gerekir. (Kaynatılmış tadını seviyorsanız, kaynattıktan sonra kurutabilirsiniz.)
11-12 kg biberden 1 kg salça çıkıyor. (Birkaç yıl öncesine kadar 8 kg dan 1 kg elde ediyordum. Biberler değişti.) Kabuğu soyulmaksızın. (Mersin de böyle yapılıyor.)
Buzdolabında 2 yıl hiç küf görmeden kullanıyorum.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön