View Single Post
Eski 15-08-2021, 12:18   #3621
Protesto
Yeni Üye
 
Protesto's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: 28
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem Mesajı Göster
Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim. Bende ilk defa tavuk yetiştiriyorum. Light Sussex cinsi. 3,5 dekar bahçemde ot ve böcek ile besleniyorlar. 1 Mısır kırması, 2 buğday, 2 arpa kırması ve 1 yulaf karışımı sürekli önlerinde. Ancak bitkisel protein bulma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Şuan sadece pamuk küspesi bulabildim. Onunda yarardan çok zararı olacak sanırım. Yonca'yı da sadece saman formunda bulabildim, yonca peletini neredeyse hiç kimse bilmiyor. Eski kollu kıyma makinelerinin kol tarafına akülü vidalama takıp öndeki diski kalınlaştırıp yoncayı zeytinyağı veya pekmez gibi bir ürünler harmanlayıp kendi peletimi yapmayı deneyeceğim ancak bu aralar vakit bulamıyorum. Siz GDO'suz soya demişsiniz, internetten baktığımda 10 kg alımda kg fiyatı 15 TL. Hem fiyatı hemde soyaya yabancı olduğum için bunun yerine kg fiyatı 6-8 TL civarında mercimek kullanamaz mıyız? Başka alternatif öneriniz var mı ?

Teşekkürler iyi günler.
Musa Bey;

pamuk küspesi yumurtlayan tavuklarda kullanılmamalı. antibesinsel faktör olan gossipol, yumurta iç kalitesine ciddi zarar verir.
yonca ise iyi paketlenmediğinde, küf faktörü nedeniyle tam bir saatli bombadır. tarlada, sınırlı olarak yeşil olarak tüketmeleri daha doğrudur.

diyetiniz tamamen enerji kaynaklarında oluşmakta olup, protein oranları yumurtacıların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değildir.
sürekli bulunabilen iyi kaliteli bir ayçiçek küspesi, gezen tavuklar için idealdir.

Protesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön