View Single Post
Eski 11-08-2021, 09:41   #2049
Tillandsia
Ağaçsever
 
Tillandsia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-06-2017
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 88
Bahçeye reuben, chester, brazos, karaka, boysanberry dikensiz bir çeşit, Bursa2 dedikleri çeşitlerden geçen yıl dikmiştim. En erken meyve veren brazos oldu. Meyveleri hem çok iri hemde çok lezzetli. Şu an bahçede favorim o. Reuben çok övülmüş bu sitede. Ama kışın üst aksam tamamen üşüyüp kökten yeniden sürgün verince meyve oluşumu daha yeni gerçekleşiyor. Boysanberry üzerinde bir kaç meyve vardı, oldukça lezzetli meyveleri var. Karakayı bu yıl diktim. O yüzden onun hakkında yorumları ancak gelecek sene yapabilirim. Diğer çeşitlerin üzeri meyve dolu ama henüz olgunlaşan yok. İnşallah kış gelmeden onlarda olgunlaşırlar. Bu şartlarda hem erkenci olması hemde meyve lezzet ve büyüklüğü açısından favorim Brazos. Biraz dikenli ama olsun, değer.
Bu arada Chester'in hakkını yemişim. Üstü meyveden yıkılıyor. Yavaş yavaş olgunlaşmaya başladılar. Şu anda en fazla meyve veren çeşit. Daha ikinci yılında bu kadar ürün çok iyi.
Ahududu olarak Merker, heritage ve lazska çeşitlerinden geçen yıl dikmiştim. Bu sene üzerlerinde çok az meyve vardı. Yeni çıkan dallarında henüz çiçeklenme yok. Artık seneye bekleyip göreceğiz. Eski bahçemde çeşidini bilmediğim bir ahududu var. Haziran temmuz gibi bir önceki yılın dallarından meyve veriyor. Ağustos-eylül aylarında ise yeni dallarında meyveler oluşuyor. Hem çok lezzetli hem de çok verimli. Neredeyse kar yağana kadar üstü meyvelerle dolu oluyor.


Düzenleyen Tillandsia : 16-08-2021 saat 20:22
Tillandsia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön