View Single Post
Eski 05-07-2021, 10:12   #68
@alpha
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2018
Şehir: ankara
Mesajlar: 182
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Yukarıda iyi haber demiştik. Burada ise kötü haberlerimiz var.

Domateslerin bir kısmı böyle. Adana ağzıyla "ulmuş". Vıcık vıcık olup çürüyor. O kadar yumuşak ki kaldırdığınızda uluk kısım dökülüyor.
Eklenti 720320

Burada daha belirgin.
Eklenti 720321

Burada daha da belirgin.
Eklenti 720322


Bir de böyle delik deşik olanlar var. Bolca hem de.
Eklenti 720323

Bu domatesler de enteresan. Dış görünüş iyi gibi ama dokunduğunuzda bazı bölgeler yumuşak. Kestiğinizde sanki çarpmış sürtmüş gibi bazı bölgeler yumuşacık. Hayvanlardaki sinire benzer beyaz damarlar var. Tohum da siyaha yavın bir renkte. Ayrıca domates azıcık zorlasanız bazı yerlerden yarılıveriyor.
Eklenti 720324

NOT:
-Tüm bostana, diktiğimden beri, 2 kere Bordo Bulamacı, bir kere Gülleci Bulamacı, bir kere toz kül, bir kere de sıvı kül kullandım.
-Ayrıca domates, patlıcan ve salatalıklara iki kere NeemAzal kullandım.

NOT 2: İlginçolan bunların hiçbiri daha önce ismni verdiğim "Gillik/Gıcık domates"de yok.

Bazı domateslerde mildiyö alameti de var. acaba bunlar mildiyö mü diye düşünüyorum.
Dometeslerin bu şekilde çürümeleri ve delik olamaları kurtlanma belirtisi gibi geldi bana

http://www.fidebirlik.org.tr/bilgile...knik-talimati/

@alpha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön