View Single Post
Eski 04-07-2021, 19:18   #3594
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EzgiiK Mesajı Göster
Merhaba, iki adet orkidem var dalı olmayan ölmek üzereydi kurtarmaya çalıştım 1 hafta önce sera etkisi yapması için ağaç yosununa koydum nemli kalması için. bir yaprağı düştü, dal çıkarır mı onu da bilmiyorum şuan dalı yok çünkü.
Diğer dallı olan orkidem ise yaklaşık 2 ay önce hediye geldi köklerini temizledikten sonra yeni toprağa diktim ve 1 hafta önce onu da ağaç yosununa diktim. Fakat bir yaprağı fotoğrafta görüldüğü üzere sarardı ( ve dal da sarardı ) orkide bakımında çok ileride olmadığım için bilen birilerinden yardım istiyorum kökleri ve gidişatı hakkında, ne yapmam gerekir şimdiden teşekkürler
Yosun Phalaenopsis için iyi bir ortam değil. Ağaç kabuğu veya kil bilyesi kullanın. Ağaç kabuğu zaman içerisinde çürür ve gelişen küfler bitkiyi de öldürebilir. Bu nedenle kil bilyesi iyi bir seçenek gibi görünüyor. Kil bilyesi yerine çok iri tarım perliti ya da pomza kullanabilirsiniz.

Zen garden'den temin edebilirsiniz:
https://www.zengardentr.com/kategori/toprak-urunleri

Yazın sıcaklığa bağlı olarak 2-3 günde bir, kışın 5-7 günde bir sulayın. Ayda bir defa gübreleyin. Gübreleme öncesinde, saksı harcı içerisinden 1-2 litre memba suyu geçirerek bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Aksi durumda biriken gübre kökleri yakar. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübreyi saksıya uygulayın.

Kolay gelsin...

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön