Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilsisik
Saksı epey büyük fakat yine de yetersiz olabilir. Ürünler de fazla tabii. Fakat bu durumda gelişimleri zayıf olması gerekmez miydi. Normalden fazla seyrediyorlar 
|
Domatesin dışında 5/6 tane salatalık var sanırım saksıda.
Sırık domatesler oturak olanlara göre biraz daha geç meyve veriyor bildigim kadarıyla.Oturak olanlar zaten boyu kısa oluyor gelişimini daha çabuk tamamlayıp çiçek açıyorlar. Sırıklarda ise iş degişiyor 1,5/2 metre belki daha uzun olanları var. Tabi verimde oturaga göre daha iyi oluyor sırıkta. Yerden tasarruf saglıyorsunuz.Bunun için seralarda sırık domates var sanırım.
Ama siz saksıya dikmişsiniz ve yanında salatalıklarda var. Uç budaması ise fazla uzamasına izin vermeyin bence fazla boya gitmesin.
ışık ve su gereksinimlerini karşılıyorsunuz ama o saksıda ki bitkiler bana fazla geldi. Kökler geliştikçe hepsi iç içe girecek o saksı hangi birisine yetecek.
Meyve verseler bile ufak **** az olabilir.
İş sadece su ve ışıkla olmuyor o saksıda ki toprak bitkilerin ihtiyacı olan azot/fosfor/potasyumu ne kadar karşılayacak? Siz birazda fazla bitki sıkıştırmışsınız.
Sıvı gübre
vb bitki besinleri kullanın bence.