View Single Post
Eski 11-06-2021, 08:35   #54
feyzi_48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2019
Şehir: MUĞLA - KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 444
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fdemir Mesajı Göster
herkese tekrar merhaba;
bir süredir fırsat bulup da ne paylaşım yapabildim ne de sitede gezinebildim. Bu süre zarfında bahçeyle ilgilenmekten geri durmadık ama. Toprak özelliklerini ve iklim şartlarında neyi nasıl yetiştireceğimizi deneye yanıla öğreniyoruz. Örneğin bahçeye ektiğimiz bazı tohumlar (maydonoz, soğan, pırasa, semiz otu, çan çiçeği) çıkmadı sayılır. Tohumlar ya kuraktan dolayı çıkamıyor ya da karıncalar topluyor 3 kere maydanoz ektim, bir kaç tane çıkmış.
Bu sene inanılmaz bir kuraklık var. DSİ de sulama kanallarına suyu geç verdi ve su kısıtlamasına gidiyor. Bu nedenle ekilen dikilen ürünleri yetiştirmek biraz sıkıntılı. Biber ve patlıcan iki kere diktim çünkü ilk diktiklerim ertesi gün yandı. Sıcaklığın en yoğun olduğu gün dikmişiz. Daha önceden diktiklerim vardı onlar çok sağlıklı ve hatta çiçekte.
Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz salatalıkları yetiştirmek ise tam bir kaos oldu benim için. Önce tohumu doğrudan viyole ektim, çıkmadılar, Sonra çimlendirip öyle viyole ektim, büyük çoğunluğu çıktı ama bu defa fide boyutuna gelip de bahçeye dikince büyük çoğunluğu öldü. Daha sonra yeniden tohum çimlendirip doğrudan bahçeye ektim, sadece yarısı çıktı. Tekrar çimlendirip bahçeye ekicem Vazgeçmek yok. O salatalıklar yetiştirilecek Ne olur ne olmaz diye bir kaç fide almıştım, gördüğünüz gibi onlar çiçekte
Emeğinize sağlık, ilgili salatalık tohumlarınız atalık tohum mu yoksa hibrit tohum mudur ?

feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön