View Single Post
Eski 09-05-2021, 23:16   #285
laedri09
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2016
Şehir: erzurum
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar Mesajı Göster
Sayın laedri09,

Öncelikle eviniz hayırlı olsun, sıkılmayın her zaman bir çözüm yolu vardır.

Su yalıtımının toprak üstü seviyesine kadar kesintisiz devam etmesi çok önemli. Muhtemelen üstten gelen bir su sızması söz konusu.

Sorunun kaynağını tespit etmek için birkaç resim paylaşabilirseniz hep birlikte analiz edebilir, önerilerde bulabiliriz.
Sn. Skanatlar merhaba. İlginiz için teşekkür ederim. Burası mutfak dolaplarının arkası. Bu yüzden geç farkettik. Tam karşısı kolon. Su özellikle buradan geldi. Bu alan şu an kurudu herhangi bir sıkıntı görülmüyor. Bu kolonun dışı gölge kısım olduğu için oldukça fazla kar birikmesi oldu. Bir de toprak çöksün diye tretuvar yapmadım. Yani kar direkt temele indi. Subasman perdesi tamamen yalıtımlı. Ev topraktan yaklaşık 60-70 cm yukarıdan başlıyor. Toprak ile ısı yalıtım arasında 30 cm kadar boşluk var görünen. Burasında da su yalıtımı var ama xps ve drenaj levhası yok. Benim tahminim yukarı kısımlara yakın yerden bir aralık bulup alması. Dış tarafta yukarıdaki balkondan gelen tahliye borusu var ısı yalıtımın altında ama hiç su ile teması olmadı oranın. Şimdi dış kısımdan 50 cm kadar toprağı kazıp tekrar su yalıtımı yapıp kazdığım kısma mıcır-stebze doldurup kapatmayı düşünüyorum. Zaten inşallah bu sene tretuvarı yaptıracağım. Su gelse bile toprağa geçişi kolay olsun ve tretuvar çökmesin diye böyle bir yöntem düşündüm. Sizin görüşlerinizi açıkçası merak ediyorum.

Eklenen Resimler
  
laedri09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön